УКРАЇНСЬКА АСОЦІАЦІЯ ВИРОБНИКІВ КАРТОПЛІ НА КАРТОПЛЯНИХ СКЛАДАХ В КАППАДОКІЇ

УКРАЇНСЬКА АСОЦІАЦІЯ ВИРОБНИКІВ КАРТОПЛІ НА КАРТОПЛЯНИХ СКЛАДАХ В КАППАДОКІЇ

В продовженні висвітлення діяльності Української Асоціації Виробників Картоплі пропонуємо Вашій увазі статтю про відвідування президентом Асоціації Томасом Карпентером картопляних складів в Каппадокії, Туреччина.

Після участі у Конгресі Potato Days, про яку ми вже писали раніше, представників України та Узбекистану запросили на екскурсію до складів в Каппадокії.

Приблизно 2 млн.600 тисяч тон картоплі, зібраної в Каппадокії надійно зберігається в складах, створених шляхом висікання унікальних для регіону туфових порід. Ці склади підтримують відмінну якість картоплі завдяки вологості та теплу, що значно полегшує процеси логістики та зберігання.

Виробник картоплі Фатих Йілмаз (Fatih Yılmaz ) пояснює: «Картопля, яка надходить на склади, повторно відбирається та відвантажується відповідно до потреб. Ми швидко реагуємо на запити, особливо в Стамбулі, Ізмірі, Ізміті та інших провінціях».

Підкресливши довговічність картоплі, яка зберігається в природніх холодах, Йілмаз сказав: «На цих складах картопля захищена до 4 місяців завдяки тепловому балансу влітку та взимку».

Губернатор Невшехіра, Алі Фідан (Ali Fidan), де знаходяться природні картопляні склади підкреслив важливість унікальних картоплесховищ, які є аграрним та культурним здобутком регіону.

Підземні природні холодильні склади, розташовані в регіону Каппадокії з місткістю 2 млн тон задовольняють більшу частину потреб Турції в картоплі. Ці склади, створені шляхом висічки природних каменів не лише зберігають картоплю цілою без витрат енергії, але і продовжують термін її зберігання.

Напишіть нам

Будемо раді почувати ваші думки з приводу даної публікації